Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Зеленський пояснив, до яких наслідків може призвести замороження війни

Замороження війни в Україні може призвести до того, що Росія буде готуватися до "реваншу". І за рік, два, три чи п’ять років окупанти з новою силою підуть війною.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський під час брифінгу з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

"Витримати цей рік: не здати наші території, не дати заморозити конфлікт будь-кому. Наративам Росії, і не тільки їхнім наративам, їх поширюють, на жаль, навіть медійні платформи і Європи, і США тощо. Вони мають глибоке проникнення, Росія вкладає дуже багато грошей у дезінформацію. Тому не дати заморозити конфлікт, не дати можливості Росії підготуватися до потужного контрнаступу за рік, за два, за три, за п’ять. Не дати їм цього зробити — закінчити війну до цього", — емоційно висловився український президент.

Він уточнив, що має на увазі не дати можливість Росії збільшити виробництво, не дати можливості заморозити конфлікт цього року, щоби їхні військові розпочали готуватися. Зеленський наголосив, що дуже важливо не дати Росії знову стати потужною.

"Їх дуже багато, вони не шкодують людей, вони їх кидають, й ось уся потужність у масі людей, це не маса людей, а маса м’яса. Вибачте, що це так звучить, але це факт", — сказав він.

Крім того, Зеленський вважає, що в разі заморожування війни санкції з часом перестануть діяти.

"Країна за країною, бізнес за бізнесом розпочнуть послаблювати. Всі розпочнуть риторику: а для чого нам санкційний пакет, якщо немає бойових дій? А давайте якось домовимося. А для чого застосовувати до них трибунал? Все закінчено, все заморожено. Але це буде не закінчена війна. Одна справа – закінчена війна, а інша — заморожений конфлікт", — наголосив він.

Володимир Зеленський пояснив, що для України це означатиме підготовку Росії до реваншу.

Нагадаємо, український президент також зазначив, що до березня окупанти, найімовірніше, спробують провести цілу низку наступів на фронті. Таким чином російське військове керівництво намагатиметься отримати у війні проти України якісь успіхи перед "переобранням" диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 23:47