Фото: "Суспільне"

Конфлікт у ліцеї Чернівців: учнів змушували підписувати петицію про недовіру очільниці освіти

В Управлінні освіти Чернівців заявили, що отримали звернення від батьків учнів ліцею №7, де вони зазначають, що на уроці інформатики вчителі змушували учнів 10 класу підписувати електронну петицію про висловлення недовіри діям начальниці управління освіти Ірини Ткачук.

Про це повідомляють на сторінці Управління освіти Чернівецької міської ради. 

У заяві батьків йдеться, що "вчителі Тетяна Романчук та Світлана Кишкан під приводом навчання дітей створювати електронні петиції, змусили учнів зареєструватися на відповідному ресурсі, внести свої персональні дані та підписати цю петицію".

Серед переліку петицій були й інші звернення, зокрема, щодо перерахунку коштів на потреби ЗСУ, але їх підписувати вчителі не дозволили.

"Ми повідомляємо, що наші діти не мали волевиявлення на підписання вказаної петиції. На наше переконання, ця "петиція", яку мали підписати діти, дискредитує управління освіти та його керівника. Вказані дії вчителів вважаємо грубим порушенням педагогічної етики, адже ні наші діти, ні ми, батьки, не знаємо очільницю управління освіти, не обізнані про результати її роботи на своїй посаді, а відповідно, не маємо права давати оцінку її діяльності", — йдеться у зверненні батьків.

Батьки просять перевірити правомірність включення петиції Романюк Н.А. "Про висловлення недовіри очільниці управління освіти ЧМР" до навчального плану ліцею №7 та перевірити чи відповідають дії згадуваних вчителів інформатики вимогам Статуту ліцею та посадових інструкцій, та ініціювати питання щодо перевірки дійсності підписів петиції, вчинених неповнолітніми учнями 10 класу ліцею. Управління освіти передало заяву батьків у правоохоронні органи.

Що відомо про конфлікт у ліцеї №7

Недавно у Чернівцях звільнили з посади директорку ліцею №7. Вона заявила про упереджене ставлення з боку керівництва управління освіти міста і вирішила судитися. Педагоги також не погоджуються зі звільненням директорки навчального закладу. Вони написали заяви про відпустку, внаслідок чого навчання у ліцеї не відбувалося протягом кількох днів. У конфлікт втрутилися батьки.

Голова батьківського комітету ліцею №7 Наталія Романюк зареєструвала петицію про висловлення недовіри керівниці управління освіти Чернівців Ірині Ткачук. За два дні петиція набрала понад 300 голосів з 250 потрібних.

За словами Романюк, всі висловлені в петиції претензії вони писали майже пів року, спостерігаючи за ситуацією у навчальному закладі. Вона уточнила, що очільниця управління освіти міста Ткачук перебуває на посаді два роки. Півтора ж року триває конфлікт з директоркою ліцею №7.

У петиції мовиться про висловлення недовіри керівниці управління освіти Чернівців Ірині Ткачук через конфлікт й нібито упереджене ставлення з її боку до керівництва та колективу ліцею №7. Батьки просять переглянути її призначення на цю посаду.

Ірина Ткачук відмовилась коментувати петицію, поки її не розглянуть у міській раді.

Нагадаємо, у Чернігові вчителя фізкультури школи №32 підозрюють у педофілії. З відповідною скаргою на педагога звернулися батьки учнів четвертого класу. Згодом з'ясувалося, що це не перший випадок коли чоловіка звинувачують у педофілії. Виявилося, що він раніше працював в іншій школі міста, звідки його витурили після аналогічних звернень батьків. Тепер вчителя вже звільнили і з цього навчального закладу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.09.2023 14:20