Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр/ Скріншот з відеотрансляції брифінгу

Конгрес США вирішив йти на зимові канікули без ухвалення додаткового фінансування для України

У Конгресі Сполучених Штатів Америки не підтримали пропозицію щодо продовження на тиждень роботи обох палат задля ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом. 

Про це йдеться у заяві речниці Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

За її словами, проти узгодження до різдвяних свят допомоги Україні виступив спікер Палати представників Майк Джонсон. У Білому домі вважають, що республіканці не повинні повертатися додому на свята, коли ще є важлива робота.

"Як ви чули вчора від президента, американський народ не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Менше з тим спікер Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України", сказала Жан-П'єр.

Вона вважає, що такий крок тільки заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі, оскільки за діями Конгресу США спостерігають у Москві, Пекіні та Тегерані. Тому республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки для безпеки Сполучених Штатів і світу, заявила Жан-П'єр.

Зауважимо, що у США закінчуються гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 мільярдів доларів, серед яких понад 60 мільярдів доларів для України. Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів. 

Джо Байден на спільній прес-конференції у Вашингтоні із Володимиром Зеленським повідомив про те, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія".

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив про те, що президент США Джо Байден бере особисту участь у питаннях виділення додаткового фінансування Україні. Він повідомив, що адміністрація Байдена продовжує дуже тісну співпрацю з членами Конгресу від обох партій, поки вони ведуть переговори щодо ухвалення законопроєкту, де зазначене виділення допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.12.2023 11:15