На фото: Оксана Жолнович та Аруп Банаджері. Джерело: Мінсоцполітики

Світовий банк надасть Україні $1,2 млрд для фінансування соцвиплат

Світовий банк виділить Україні 1,2 мільярда доларів. Їх спрямують на фінансування соціальних виплат.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики. 

"4 грудня міністр соціальної політики Оксана Жолнович, та директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банаджері підписали Угоду щодо започаткування нового проекту "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)", — йдеться у повідомленні.

За даними відомства, мета проекту — фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, а також підтримка реформ у сфері соціального захисту в Україні. Кошти будуть спрямовані до загального фонду держбюджету. 

"Таким чином Світовий банк підтримує стійкість соціальних видатків і дає змогу вчасно спрямовувати виплати тим громадянам, які їх потребують", — наголосили в Мінсоцполітики.

Крім того, проект спрямований на реалізацію низки важливих реформ у сфері соціального захисту, зокрема цифровізації системи соціальної підтримки, підвищення адресності виплат для ВПО, запровадження механізму співфінансування окремих соціальних послуг із державного бюджету.

"Я щиро вдячна міжнародним партнерам, передусім уряду Японії та Світовому банку, за ту підтримку, яка дозволяє Україні не просто долати виклики, а й робити  соціальну підтримку більш гнучкою і стійкою до викликів. Дієва система соціальної допомоги має важливе значення для підтримки та розвитку людського капіталу, в тому числі для повернення наших громадян з-за кордону", — наголосила Жолнович. 

Варто додати, що наприкінці вересня Світовий банк виділив Україні 100 мільйонів доларів. Гроші спрямували на часткову компенсацію видатків держбюджету, здійснених для відшкодування пенсійних виплат за липень 2023 року.

Нагадаємо, Верховна Рада 9 листопада ухвалила в цілому закон про державний бюджет на 2024 рік. Зокрема, практично 50% видатків у 2024 році спрямують на оборону та безпеку України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 05.12.2023 15:55