Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ росіян у Курській області зупинено, — комендатура ЗСУ

Українській армії вдалось зупинити російський контрнаступ у Курській області. Ворог намагався атакувати з флангів, але був зупинений. 

Про це повідомив представник створеної на цій території комендатури Збройних сил України Олексій Дмитрашківський у коментарі AFP, пише Barron’s.

Український військовий чиновник визнав "деякі незначні успіхи" Москви, але загалом російська армія провалила наступальні операції з флангів. Також, за словами Дмитрашківського, вороги увійшли в один із населених пунктів, почали бої за інший населений пункт, але на цьому потуги росіян закінчились.

"Ситуація стабілізувалася і сьогодні все під нашим контролем, вони не досягли успіху", — резюмував представник комендатури ЗСУ.

Дмитрашківський заявив, що на окупованих українськими військами територіях перебувають "кілька тисяч" російських мирних жителів. Росія не повідомила, скільки її мирних жителів залишилося на підконтрольних Києву територіях, повідомивши лише, що близько 130 тисяч людей залишили їх.

"У деяких населених пунктах проживає понад 100 осіб, понад 200, понад 500 осіб", — додав Дмитрашківський.

Нагадаємо, раніше британські розвідники повідомляли, що за минулий тиждень окупанти не просунулися суттєво до Покровська в Донецькій області. Однак росіяни розпочали наступальні дії у Курській області, щоби відсунути звідти українські сили.

Раніше повідомлялось, що обов'язкову евакуацію населення оголошено у Рильському та Хомутовському районах Курської області. Ці землі розташовані в 15-кілометровій зоні у прикордонній з Україною зоні.

Як зазначили аналітики американського Інституту вивчення війни, операція України у Курській області Росії стимулювала країну-агресорку до проведення обмінів військовополоненими. Проте цей ефект може бути короткостроковим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 17:55