Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили просування на трьох основних напрямках

Українські військові ведуть контрнаступальні операції на трьох відтинках фронту. Збройним силам вдалося досягти значних успіхів на цих напрямках.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що наразі воїни ЗСУ наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Водночас у представництві Східного угрупування військ зазначали, що українські військові продовжують контрнаступні дії та контролюють всі висоти навколо Бахмута.

Аналітики зауважили, що українські військові просунулися на північний схід від села Роботине (15 км на південь від Оріхова). Своєю чергою, російський блогер також заявив, що українські сили встановили контроль над новими позиціями на північний захід від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) і просунулися на 1,5 км в районі Роздолівки (19 км на північний схід від Бахмута).

Крім того, наголошується, що російські війська, 11 липня, почали штурм українських позицій на лінії фронту Донецьк — Авдіївка. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили наступ росіян поблизу Авдіївки, Первомайського, Невельського та Північного. Українські військові також повідомили, що українські війська відбили наступ росіян біля Мар’їнки і Побєди.

До того ж російські джерела стверджували, що українські війська продовжували контратаку по позиціях росіян біля Невельського, Первомайського, Сєверного, Красногорівки, Водяного і Опитного.

Нагадаємо, на Таврійському напрямку протягом доби, 10 липня, ворог 27 разів атакував наші позиції. Військові Російської Федерації здійснили 668 обстрілів.

Додамо, українські воїни просуваються вперед на Бахмутському напрямку. Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський показав відео роботи наших бійців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 07:47