Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: аналітики прогнозують успіхи на Півдні до кінця року

Збройні сили України під час контрнаступальних дій на Півдні країни можуть досягти оперативних успіхів до кінця цього року. 

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що наступна серія російських оборонних позицій може виявитися слабкішою, менш замінованою та менш укомплектованою, ніж той оборонний шар, який прорвали українські війська.

"Однак російська оборона не є однорідною по всьому фронту на півдні України, і оцінки сили наступних російських оборонних позицій можуть бути екстраполяцією, яка базується на обмеженій інформації з невеликих ділянок фронту", — зазначається в публікації.

Також зазначається, що українські військові домагаються тактичних успіхів та успішно виснажують російські сили, що обороняються. Відтак, контрнаступ ЗСУ "може призвести до оперативних успіхів у 2023 році, але наступні серії російських оборонних позицій, як і раніше, створюють серйозні проблеми для українських сил, і на окремих ділянках можуть бути міцно утримані".

Наступ ЗСУ під Бахмутом та на Запоріжжі

Українські війська продовжують наступ під Бахмутом і в західній частині Запорізької області та здобули успіхи на обох ділянках фронту. 

Зокрема, українські сили досягли незначних успіхів на північний захід від Кліщіївки. Український Генштаб повідомив, що українські сили досягли успіхів на південь від Бахмуту та поблизу Роботиного та Вербового на заході Запорізької області.

Окрім цього, геолокація, опублікована 7 вересня, свідчить про подальше просування українських військ на північний захід від Вербового на заході Запорізької області. Відомий російський військовий блогер також стверджував, що українські сили продовжили просування в цьому районі.

Нагадаємо, українські військові, які стоять на передовій впритул до противника, розповідають, що рашисти хочуть повторно захопити місто Куп’янськ на Харківщині. Вони залучають до штурмів величезну кількість піхоти — як "зеків", так і добре підготовлених бійців. Проте їхні спроби безрезультативні. Для штурмів вони використовують передусім піхоту. Українські військові називають ці штурмові підрозділи "професійним м’ясом".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 07:37