Фото: "Український свідок"

"Проти нас воює професійне м’ясо": військові розповіли про ситуацію на Куп’янському напрямку

Окупаційні війська хочуть повторно захопити місто Куп’янськ на Харківщині. Вони залучають до штурмів величезну кількість піхоти — як "зеків", так і добре підготовлених бійців. Проте їхні спроби безрезультативні. 

Про це йдеться у сюжеті проекту "Український свідок".

Журналісти поспілкувалися з піхотою ЗСУ, яка стоїть на передовій впритул до противника. На відео — позиції, які наші військові відбили у рашистів у 2022 році під час контрнаступу.

Зазначається, що росіяни перекинули сюди безліч техніки та живої сили. Для штурмів вони використовують передусім піхоту. Українські військові називають ці штурмові підрозділи "професійним м’ясом".

"Вони заряджені максимально. У них якісне екіпірування з якихось азійських країн. Ці солдати майже ідеально знають тактику, у військовому плані вони дуже освічені. Але підхід росіян до штурмів не змінився: вони все ще намагаються брати позиції кількістю. За словами наших бійців, на Куп’янському напрямку воюють як "зеки", так і кадрові військові", — розповідає воїн ЗСУ із позивним Рак.

Він повідомляє, що одного разу їхні позиції штурмували близько 300 окупантів.

"Заходили з трьох сторін. Перші дві лінії були без бронежилетів, мали при собі короткі автомати та гранати. І все", — наголошує військовий.

Відомо, що бронетехніку на цьому напрямку окупанти використовують досить рідко. Зазвичай вони підвозять людей, а вже до наших позицій ті пересуваються пішки.

"Наша аеророзвідка їх виявляє, а ми їх знищуємо. Таке враження, ніби росіяни хочуть збадьорити свій народ. Ні для кого не секрет, що вони хочуть знов окупувати Куп’янськ, але ми не дамо їм цього зробити", — коментує солдат.

Нагадаємо, 3 вересня керівник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявив, що російські окупанти на Лимано-Куп'янському напрямку мають намір прорвати оборону Збройних сил України та пробити так званий "коридор". Особливо рашисти намагаються штурмувати у районі Новоєгорівки.

Додамо, раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що українські захисники прорвали першу лінію, продовжують наступати та закріплюються на деокупованих територіях. Військовий додав, що українські захисники вже вийшли на позиції між першою і другою оборонними лініями. У центрі наступу ЗСУ завершують знищення ворожих підрозділів, які прикривають відхід російських військ за їхню другу лінію оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 17:36