Фото: Генштаб ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ: військовий аналітик назвав найбільшу проблему українських захисників

Австрійський військовий аналітик Том Купер вважає серйозною проблемою українських військових під час контрнаступу те, що вони щодня мають пробиратися через заміновані рашистами поля, які заповнені вибухівкою. За його словами, росіяни залишають всюди після себе пастки.

Про це йдеться у його тексті для substack.com, переклад якого опублікував NV.

"Фактично українці все ще намагаються пробитися через російські мінні поля на передовій більшої частини півдня Запоріжжя та Донецька. Наголошую для ясності: мінні поля, напхані мільйонами мін", — зазначив експерт.

За словами аналітика, росіяни фактично "засівають" нові мінні поля так швидко, як тільки можуть. Адже, на думку рашистів, це має вирішальне значення для їхнього захисту. Купер зауважив, що окупантам потрібно якомога більше мінних полів, щоб не дати українцям фізично дістатися до їхніх позицій.

Експерт зазначив, що країна-агресорка має величезний запас мін, тому продовжує заміновувати території України. Хоча рашисти нерідко і самі втрапляють у свої пастки.

"Через велику кількість такого озброєння міни розсіяні буквально "всюди", і в такій величезній кількості, і в таких "несподіваних" місцях, і в такому хаотичному порядку, що російська техніка регулярно наїжджає на свої власні міни", — зауважив фахівець.

Нагадаємо, Україна є однією з найзамінованіших країн світу. На повне знищення мін та снарядів знадобляться десятки років, а роботи з розмінування коштуватимуть 35,7 млн доларів.

Зауважимо, Україна протягом останнього тижня отримала від Німеччини два танки для розмінування територій. Йдеться про Wisent 1, який оснащений високим балістичним захистом і захистом від мін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 14:34