Фото: Офіс президента

"Кожен ділок піде під суд": Зеленський відреагував на останні корупційні скандали

Президент Володимир Зеленський відреагував на корупційні скандали серед народних депутатів та високопосадовців. Він також звернувся до "ділків, які працюють собі на кишені".

У своєму вечірньому відеозверненні президент подякував усім, хто "якісно служить державі та якісно працює на державу".

"Завжди має бути результат для України. Кожен день на фронті й в тилу... Кожен такий день — із результатами — наближає нашу перемогу. Як сьогодні — із правоохоронним результатом для України. Для очищення України", — сказав він.

Гарант Конституції зазначив, що наша держава має змінитися і пройти трансформацію. Він наголосив, що люди, які на державних посадах чи є народними депутатами, повинні працювати заради України, а не собі "на кишеню".

"Кожен такий ділок як мінімум піде під суд", — заявив Зеленський.

Скандали з народними депутатами

За останні кілька місяців в Україні сталося чимало скандалів, які пов'язані з народними депутатами. Зокрема, 8 серпня правоохоронці спіймали на отриманні хабаря нардепа від партії "Слуга народу" Анатолія Гунька та двох його спільників. Ці гроші мали стати першою частиною хабаря за передачу в оренду державної землі, яка належить Національній академії аграрних наук.

Також нещодавно ЗМІ з'ясували, що нардеп Юрій Арістов від "Слуги народу" їздив у відпустку на Мальдіви. Він відпочивав у дорогому п'ятизірковому готелі.

Крім цього, у липні підозру у хабарництві та зловживанні впливом отримала нардепка Людмила Марченко. Вона брала гроші за внесення даних до інформаційної системи "Шлях", які надають право на перетин кордону.

До того ж журналісти зʼясували, що народний депутат від "Слуги народу" Богдан Торохтій живе на "широку ногу" під час війни з Російською Федерацією. Він їздить на Mercedes-Benz EQS за сім мільйонів гривень та відпочиває за кордоном. За даними розслідувачів, сім’я нардепа Торохтія за час повномасштабної війни встигла змінити три автомобілі. Усі вони були придбані на дружину Аліну Левченко. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що ініціює його виключення із фракції.

Нагадаємо, 28 липня суд обрав запобіжний захід Юрію Арістову. Він підозрюється у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.08.2023 00:42