Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Росіяни атакували Україну ракетами: усі деталі

У ніч на неділю, 26 травня, Росія обстріляла Україну ракетами. Близько 03:29 Повітряні сили Збройних сил України зафіксували пуски крилатих ракет стратегічними бомбардувальниками Ту-22м3 з аеродрому "Оленья". По всій Україні було оголошено повітряну тривогу.

Спершу ракетну небезпеку оголосили для Київської, Чернігівської, Сумської областей. Перша крилата ракета зайшла у повітряний простір країни з Півночі — через Чернігівську область у напрямку Київщини. Після цього військові повідомили про ракетну небезпеку для західних областей.

О 03:42 крилаті ракети змінили напрямок — тримали західний курс. О 03:55 ракети в Житомирській області змінили напрям руху та тримали курс на Житомир. Після 04:00 військові оголосили загрозу для Хмельниччини.

"Ракети з Житомирщини заходять у Хмельницьку область, вектор руху на захід (можливо Старокостянтинів)", — повідомляли Повітряні сили.

О 04:19 з'явилася інформація, що крилаті ракети на Тернопільщині й прямують на Івано-Франківськ. Також була інформація, що ракети змінили напрямок руху з Тернопільщини на Хмельниччину.

Крім крилатих ракет, ворог випускав по Україні "Кинджал" з Півночі. Він через Чернігівську область прямував на Старокостянтинів, що на Хмельниччині. Також була небезпека для Івано-Франківська.

О 05:28 військові оголосили про відбій загрози по областях.

Нагадаємо, вдень 25 травня російські окупанти скинули дві авіабомби на гіпермаркет "Епіцентр" у ХарковіЗа останніми даними, відомо про п'ятьох загиблих й 40 поранених. До того ж 17 людей вважаються зниклими безвісти. На місці влучання спалахнула масштабна пожежа площею 15 тисяч квадратних метрів. 

Також ввечері у суботу росіяни вдарили по Центральному парку Харкова. Ворожий снаряд впав біля спортивного майданчика в землю. На щастя, ніхто не постраждав.

Втретє російські терористи вгатили по місту близько 19:10. Влучання відбулося у район щільної житлової забудови у центрі. За інформацією місцевої влади, кількість поранених сягає 18. Серед постраждалих — хлопець 13 років, він госпіталізований.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 03:00