Фото ілюстративне. Джерело: pexels.com

Крав гроші мільйонами: на Львівщині "підприємець" наживався на внутрішньо переміщених особах

Служба безпеки України ліквідувала мільйонну схему розкрадання бюджетних коштів. Їх виділяли для забезпечення внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомило управління Служби безпеки України у Львівській області.

"На Львівщині Служба безпеки викрила масштабну схему розкрадання державних коштів, призначених для допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні. Мова йде про грошову допомогу, спрямовану на забезпечення потреб першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб, яка була виділена Міністерством соціальної політики України", — йдеться в повідомленні.

У СБУ уточнили, що через створений злочинний механізм лише за одним з епізодів сума збитків, завдана державі, складає майже один мільйон гривень. А таких епізодів, імовірно, було декілька.

Оперативники встановили, що одному зі суб’єктів господарювання зі Львівщини, згідно з поданими пропозиціями в рамках державної програми, виділили близько дев’яти мільйонів гривень. Проте підприємець безпідставно привласнив бюджетні кошти, оскільки за фактом не надав повного обсягу послуг для забезпечення проживання внутрішньо переміщених осіб.

"Певна кількість осіб, на яких він отримував гроші, вже перебувають за кордоном. Таким чином організована схема дала змогу зловмиснику привласнити майже мільйон гривень бюджетних коштів", — додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів зловмиснику вже повідомили про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Йому вже обрано запобіжний захід. Триває розслідування щодо інших фігурантів провадження.

Нагадаємо, наприкінці вересня міністр соціальної політики Оксана Жолнович зазначала, що в Україні не вистачає житла, яке держава може надати внутрішньо переміщеним особам. Раніше люди покинули домівки через російське вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.10.2023 14:59