Фото: Pixabay

Кремль підвищує податки росіянам, щоб фінансувати війну проти України, — розвідка Британії

Країна-агресорка підвищує податки для своїх громадян. Кошти будуть спрямовані на фінансування війни проти України.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Як наголосили у відомстві, податкові зміни у 2025 році забезпечать додаткові надходження до бюджету РФ в розмірі близько 2,6 трильйона рублів. Ставка корпоративного податку зросте з 20% до 25%, а також в рамках нової податкової системи будуть введені додаткові стягнення.

Водночас, за даними розвідки Британії, максимальна ставка податку на прибуток у Росії зросте від 15% до 22%.

"Зростання видатків майже напевно продовжиться у 2025 році, оскільки витрати на оборону, ймовірно, зростуть разом із соціальними та інфраструктурними витратами", — йдеться у повідомленні.

Натомість очікується, що збільшення податкового навантаження на бізнес, ймовірно, обмежить майбутні інвестиції та зростання невійськових секторів Росії. До того ж військові сектори із великою ймовірністю монополізують значну частину наявних трудових ресурсів у Росії. 

Крім того, британські розвідники зауважили, що "Росія вже перебудувала економіку на воєнні рейки. Таким чином, Кремль готується до довготривалої війни".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні у ході Саміті миру в Швейцарії заявила, що у тому випадку, якщо країна-агресорка Росія не погодиться на умови мирного врегулювання війни в Україні, її змусять здатися. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.06.2024 17:18