Фото: росЗМІ

Кремль посилює свої заяви щодо переговорів з Україною: в ISW назвали мету агресора

У Кремлі все частіше почали лунати заяви про мирні переговори з Україною. Така риторика Москви спрямована на те, щоб змусити Захід піти на поступки щодо суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці Інститут зазначили, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров використав зустріч десятків іноземних послів із незахідних держав, щоб засудити українську "формулу миру". 

"Лавров виступив на "круглому столі" перед понад 70 іноземними послами у Дипломатичній академії Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії 4 квітня та повторив кілька шаблонних наративів, стверджуючи, що Україна несе відповідальність за початок війни в 2014 році та про нібито причетність України до нещодавнього теракту в Москві.Після зустрічі Лавров заявив журналістам, що Росія вважає, що "нема потреби розмовляти із Зеленським", а замість цього Росія повинна вести переговори із Заходом", — зазначили аналітики.

Водночас міністр оборони Сергій Шойгу провів переговори із французьким колегою Себастьяном Лекорню, під час яких очільник оборонного відомства країни-агресорки вдавав зацікавленість у мирних переговорах з Україною та погрожував Франції, щоб стримувати підтримку України.

"Спроби Шойгу погрожувати Франції та стримувати продовження підтримки Заходом України, удаючи зацікавленість у мирних переговорах, є частиною ширшої російської інформаційної операції, спрямованої на переконання західних країн підштовхнути Україну до несприятливих і нерівноправних переговорів на умовах Росії", — вважають аналітики.

Крім того, речник Кремля Дмитро Пєсков відносини між Росією і НАТО "скотилися до рівня прямої конфронтації" і що НАТО "вже втягнуто в конфлікт навколо України". Крім того, Пєсков звинуватив НАТО в наближенні до кордонів Росії, ймовірно, маючи на увазі нещодавній вступ Фінляндії та Швеції до альянсу, і заявив, що НАТО розширює свою військову інфраструктуру ближче до Росії. 

"Цей кремлівський наратив також, ймовірно, є спробою представити оборонну діяльність НАТО у відповідь на відверту агресію Росії як провокаційну", — вважають аналітики.

У ISW наголосили, що російські офіційні особи неодноразово безпідставно звинувачували Україну і Захід у відсутності мирних переговорів, попри численні публічні російські заяви, які свідчать про те, що Москва не зацікавлена в добросовісних переговорах з Україною. 

"ISW продовжує оцінювати, що максималістські цілі Росії — які рівнозначні повній капітуляції України та Заходу — залишаються незмінними і що будь-які російські заяви про те, що Росія зацікавлена ​​в мирних переговорах, є, швидше за все, спробами змусити Захід піти на поступки щодо українського суверенітету та території. цілісність", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що Україна з низкою інших країн шукають можливості для припинення війни з Російською Федерацією. Водночас бойові дії можуть припинитись в будь-яку мить з ініціативи Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2024 07:40