Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Кремль відправляє війська Тихоокеанського флоту Росії на фронт в Україну, — ГУР

Росіяни і надалі намагаються поповнити втрати свого окупаційного війська. Наразі Кремль вирішив відправити на фронт війська Тихоокеанського флоту РФ.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"З метою поповнення санітарних та безповоротних втрат російських окупаційних військ, яких вони зазнають під час бойових дій в Україні, а також укомплектування нових військових підрозділів Москва відправляє на війну особовий склад тихоокеанського флоту РФ, а також 11-ї армії ВПС та ППО", — йдеться у повідомленні.

Розвідники зауважили, ці військові з’єднання держави-агресора раніше не були безпосередньо залучені до ведення бойових дій проти України.

Так, згідно з рішенням командувача Тихоокеанського флоту РФ, ротації до Сирії повністю припинені, і весь особовий склад відправляється в зону бойових дій на територію України. Йдеться про 2000 російських військовослужбовців із Приморського та Камчатського країв Росії.

"Ще близько 400 солдатів з-поміж військових частин 11-ї армії ВПС та ППО, дислокованої на території Хабаровського краю РФ, латамуть діри 155-ї та 40-ї бригад морської піхоти Росії, які ведуть бойові дії проти України та мають некомплект через величезні  втрати. Частина особового складу з військових з’єднань далекого сходу РФ увійде до нової мотострілецької бригади держави-агресора, яку формують у Воронежі", — наголосили у ГУР.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу Збройних сил України, протягом минулої доби на фронті відбулося 78 бойових зіткнень. Рашисти припинили штурми на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 08:57