Критично важливий "Пересувний цирк України". Джерело: poltava.sq.com.ua

Критично важливі: в Мінкульті пояснили ситуацію з бронюванням своїх працівників і медійників

Зараз в Україні бронювання отримали 1 150 працівників сфери культури та понад 700 медійників. Із моменту ухвалення порядку бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану документ не зазнав жодних змін.

Про це повідомило Міністерство культури й інформаційної політики України.

"Мінкульт бронює працівників усіх закладів, які формують систему культури та медіа. Це у тому числі артисти театрів, філармоній і цирків також. Це дуже незначна кількість людей. Проте перебування цих людей  на своїх посадах дозволяє зберегти сферу від занепаду", — пояснили у відомстві.

Кандидатів на бронювання, без яких функціонування окремих підприємств є неможливим, окремо розглядає комісія Мінкульту, Генеральний штаб ЗСУ та Мінекономіки.

"Можливо, не зовсім правильно називати заклади культури критично важливими для функціонування економіки підприємствами. Правильно було би їх назвати критично важливими для нашого життя, духовної стійкості й опору. Вважаємо, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа — це неповага до людей, які чесно та якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює", — йдеться в повідомленні.

Раніше в Україні різко негативно відреагували на бронювання Мінкультом працівників національного телемарафону "Єдині новини" та "Пересувного цирку України".

Нагадаємо, вчора під час засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що справедливе та раціональне бронювання військовозобов'язаних є основою робочої економіки й інфраструктури. Профільні міністерства повинні найближчим часом внести оновлену постанову про бронювання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.04.2024 11:40