Фото: Українська правда

Крок до легалізації медичного канабісу: хто з нардепів не підтримав законопроект

У четвер, 13 липня, Верховна Рада України підтримала законопроект про медичний канабіс у першому читанні. Документ за основу підтримали 268 нардепів, проти було 17.

Поіменний список тих, хто голосував проти, оприлюднив рух "Чесно".

Найбільший відсоток підтримки голосування у фракціях "Голос" — 95% та "Слуга народу" — 77%. Фракція "Батьківщина" дала найбільший відсоток голосів "проти" — 58%. Єдина депутатка цієї фракції, що голосувала "за", була Альона Шкрум.

Інфографіка: рух"Чесно"

Фото: рух "Чесно"

Інфографіка: рух "Чесно"

Інфографіки: рух "Чесно"

Рух "Чесно" наголошує, що дехто, аби уникнути голосування, "випарувались" із сесійної зали. А для того, аби уникнути відповідальності, наголошують аналітики, нардепи "витягнули картку зі слоту і таким чином імітували свою відсутність під час голосування".

"Ми поспілкувався з колегами з громадського сектору та народними депутатами. Всі розуміли, що голоси можуть бути на межі. Дехто навіть намагався зняти питання з порядку денного. З огляду на важливість для суспільства цієї теми ми оголосили маркерне голосування. Тобто голосування кожного нардепа буде відоме суспільству”, — наголошує лідерка організації Віта Думанська.

Вона додає, що наразі проект пройшов перше читання і народні депутати мають можливість його ще доопрацювати.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський виступив за легалізацію медичного канабісу і використання таких ліків для усіх, хто цього потребуватиме. Також він підтримав виробництво ліків в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.07.2023 22:00