Фото: Pixabay

Українцям пояснили, куди потрібно звертатися для отримання статусу критично важливого підприємства

Підприємці можуть звертатися до державних або регіональних органів, щоб їхні компанії могли отримати статус стратегічно важливих для національної або ж регіональної економіки.

Про це повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

"Якщо ви вважаєте, що маєте стратегічне і важливе значення для галузі національної економіки, то ви можете самостійно звертаєтеся до профільного Міністерства. Воно перевіряє на відповідність критеріям та згідно з висновком надає офіційну позитивну або негативну відповідь", — написав він.

Також Козицький зазначив, що, якщо діяльність підприємства критично важлива для потреб місцевої громади, потрібно звертатися до обласної військової адміністрації. Там перевірять підприємство на відповідність критеріям та видасть офіційну відповідь. За консультацією необхідно звертатись до відповідних структурних підрозділів обласної державної адміністрації, які спеціалізуються на сфері діяльності вашого підприємства.

Важливо зазначити, що працівники критично важливих підприємств мають право на бронювання від мобілізації.

Нагадаємо, 10 травня Кабінет міністрів вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних. Це стосується списків людей, які підлягають мобілізації. Як і раніше, бронювання здійснюється за рішенням Міністерством економіки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 23.05.2024 05:20