Фото: Twitter Дмитра Кулеби

Кулеба порівняв створення Ради Україна - НАТО без кроку до членства з зіпсованим танком

Україна у майбутньому має стати повноправним членом НАТО, а не просто привілейованим партнером. Заснування Ради Україна — НАТО має супроводжуватися чітким кроком, який наблизить державу до членства.

Про це заявив міністра закордонних справ Дмитра Кулеби за підсумками розмови з німецькою колегою Анналеною Бербок. Він також висловив вдячність німецькій стороні за підтримку.

"Заснувати у Вільнюсі Раду Україна — НАТО без рішучого кроку до членства — все одно що надати танк без гармати. НАТО потрібна Україна як держава-член Альянсу, а не просто привілейований партнер", — наголосив міністр.

Нагадаємо, замість миттєвого вступу до НАТО президент США Джо Байден хоче запропонувати Україні десятирічну стабільну військову допомогу. Цей формат називають "ізраїльською моделлю" безпеки.

Україна не зможе приєднатись до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. До цього наша держава отримає весь спектр сучасно зброї союзників.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2023 19:59