Фото: Офіс президента України

У Зеленського розповіли, коли Україна стане членом НАТО

Україна не зможе приєднатись до Північноатлантичного альянсу під час війни з Росією. До цього наша держава отримає весь спектр сучасно зброї союзників.

Таку заяву зробив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

"Аксіома. Поки війна триває — Україна не зможе стати членом НАТО. Але отримає весь спектр зброї "натовського" стандарту. Війна виграна — Україна за прискореною процедурою обов'язковий член НАТО. З досвідом, з переозброєною армією, з надзвичайною користю для спільної європейської безпеки. Спекуляції "як, коли, чому не просто зараз" не потрібні", — сказав Подоляк.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що кожна сторона збройного конфлікту прагне показати втрати ворога і засекречує свої під час активної фази бойових дій. Чим більше відкрито інформації про противника, тим простіше прорахувати його спроможності та плани.

За наявною інформацією, російські окупанти за останні шість місяців війни з Україною втратили 100 тисяч солдатів. Армія РФ помилково вважалася другою за силою у світі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Водночас заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявив, що Україна прагне стати членом Північноатлантичного Альянсу одразу після перемоги над Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.06.2023 22:29