Фото: Telegram Ганни Маляр

У Міноборони пояснили, чому росіяни вигадують фейки про втрати ЗСУ і вбивство українських командувачів

Кожна сторона збройного конфлікту прагне показати втрати ворога і засекречує свої під час активної фази бойових дій. Чим більше відкрито інформації про противника, тим простіше прорахувати його спроможності і плани. 

Про це у Telegram написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

Вона зазначила, що інформаційними провокаціями намагаються змусити іншу сторону видати якомога більше інформації про себе — приміром через спонукання до виправдання та спростувань. Як от, зокрема з втратами ЗСУ, які озвучують окупанти.

"Крім розвідки, а в росіян вона зараз дуже ускладнена на нашій території, є ще способи витягування потрібноі інформації через вкидання в інфо простір провокацій. Для цього закидаються дуже завищені цифри в очікуванні, що ми обурюючись почнемо спростовувати і видамо якісь дані чи непрямі орієнтири на них", — пояснила Маляр.

Маляр навела приклад, що закидається інформація про зникнення Главкома чи інших командувачів — в очікуванні коментарів та спростувань з демонстрацією на фото та відео локацій — де ж вони насправді. 

Нагадаємо, російські окупанти за останні шість місяців війни з Україною втратили 100 тисяч солдатів. Армія РФ помилково вважалася другою за силою у світі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що майбутній контрнаступ ЗСУ закінчиться перемогою і вступом в НАТО. Це наступна велика мета для нашої держави.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Водночас заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов заявив, що Україна прагне стати членом Північноатлантичного Альянсу одразу після перемоги над Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 11:42