Фото: МЗС України

Кулеба провів розмову з главою МЗС Франції: яку важливу тему обговорили

У міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби відбулась важлива розмова очільницею МЗС Франції Катрін Колонною. Темою розмови був саміт НАТО у Вільнюсі та майбутній вступ України до Альянсу.

Про це повідомив Дмитро Кулеба у Twitter.

Український міністр подякував Франції за підтримку.

"У центрі моєї телефонної розмови була перспектива членства України в НАТО. Я вдячний Франції за непохитну підтримку України", — написав глава МЗС.

Кулеба наголосив, що майбутній саміт Альянсу, який пройде 11-12 липня, має продемонструвати силу, зокрема на тему законного місця України в НАТО.

Нагадаємо, союзники можуть підписати угоду про гарантії безпеки для України до саміту НАТО. Він відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Іспанія стала 21-ю країною, яка підтримує членство України в Північноатлантичному альянсі. Держави уклали відповідну декларацію.

Також президент України наголошував, що вступ України до Північноатлантичного альянсу поставило б на місце російського диктатора Володимира Путіна. Такий крок повинен показати, що цивілізований світ не боїться будь-якого агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.07.2023 17:55