Фото: Дмитро Кулеба. Джерело – МЗС

Кулеба висміяв росіян і попросив не називати їх рабами

На думку очільника українського Міністерства зовнішніх справ Дмитра Кулеби, російське суспільство недоречно називати рабами, адже раби інколи повстають. Водночас у Росії усі "проковтнули" смерть опозиціонера Олексія Навального.

Таку заяву Кулеба зробив в інтерв'ю Elta, яке наводить Delfi.

Посадовець наголосив, що російське суспільство іноді називають рабовласницьким суспільством, адже вони слухняно слухають усе, що їм нав'язує їхній рабовласник Путін. 

"Але навіть раби повстали. Тому вважаю неправомірним називати російське суспільство рабами. Принаймні зараз я не бачу жодного "Х"-фактора. Якщо вони проковтнули смерть Навального, то... Але це може змінитися, якщо зміниться ситуація в Росії на фронті та в глибині Росії. Але для того, щоб Україна змінила ситуацію, нам потрібна зброя", — сказав Кулеба.

Варто додати, що раніше російське опозиційне видання Sota із посиланням на власні джерела у Слідчому комітеті Росії та оточенні Навального писало, що російського опозиціонера Олексія Навального починаючи із серпня 2023 року поступово отруювали.

Як відомо, 16 лютого управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу повідомило про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії. Там він відбував свій термін. 

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що опозиціонера вбив російський диктатор Володимир Путін, як і тисячі інших закатованих.

Нагадаємо, 24 лютого тіло російського опозиціонера Олексія Навального передали його матері. Це сталося після численних вимог і доволі тривалого його тримання в морзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 16:52