Олексій Навальний. Джерело: "Букви"

Тіло російського опозиціонера Навального передали його матері: деталі

У суботу, 24 лютого, тіло російського опозиціонера Олексія Навального передали його матері. Це сталося після численних вимог і доволі тривалого його тримання в морзі.

Про це заявила прес-секретар Олексія Навального Кіра Ярмиш.

"Тіло Олексія передали матері. Дуже дякую всім, хто вимагав цього разом з нами", — зазначила вона.

За її словами, матір російського опозиціонера — Людмила Іванівна — досі в Салехарді. Похорони ще чекають, і наразі їх остаточна дата ще не відома.

Прес-секретар заявила, що не знає, чи завадить влада провести похорони так, як хоче цього родина російського опозиціонера, та як того заслуговує Навальний.

"Ми повідомимо вас, як тільки будуть новини", — наголосила Кіра Ярмиш.

Як відомо, 16 лютого управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу повідомило про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії. Там він відбував свій термін. Російські ЗМІ розповідали, що у Навального нібито відірвався тромб під час прогулянки.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що опозиціонера вбив російський диктатор Володимир Путін, як і тисячі інших закатованих.

Нагадаємо, декілька днів тому мати Олексія Навального заявляла, що їй показали тіло сина. Однак влада ставить їй умови, де і як його потрібно поховати. До того ж, за її словами, їй уже "погрожують".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 18:37