Людмила Навальна. Скріншот із відео

Смерть Навального: матері опозиціонера показали тіло, але не віддали його, її шантажують і погрожують

Мати опозиційного політика Олексія Навального, який минулого тижня помер у російській в'язниці, заявила, що їй показали тіло сина. Однак влада ставить їй умови, де і як його потрібно поховати. До того ж, за її словами, їй уже "погрожують".

Про це Людмила Навальна розповіла у своєму зверненні у четвер, 22 лютого. Жінка сказала, що перебувала в будівлі Слідчого комітету Росії міста Салехарда.

"Майже добу я провела там одна, наодинці зі слідчими та криміналістами. Адвоката вони пустили лише сьогодні після обіду. Вчора ж увечері вони таємно відвезли мене до моргу, де показали Олексія. Слідчі стверджують, що їм відома причина смерті. У них готові всі медичні та юридичні документи, які я бачила. А медичне свідоцтво про смерть я підписувала", — сказала Людмила Навальна.

Мати покійного політика наголосила, що за законом їй мали одразу віддати тіло Олексія.

"Але вони не зробили це досі. Натомість мене шантажують, ставлять мені умови: де, коли і як поховати Олексія. Це незаконно. У моїй присутності їм приходили накази чи то з Кремля, чи то з центрального апарату Слідчого комітету Росії. Вони хочуть, щоби це зробили таємно, без прощання", — сказала вона.

Жінка додала, що хоче, аби люди, для яких смерть Навального стала "особистою трагедією", змогли з ним належно попрощатися. Крім того, Людмила Навальна заявила про "погрози" з боку російської влади.

"Дивлячись мені в очі, вони кажуть, що якщо я не погоджуся на таємні похорони, вони щось зроблять із тілом мого сина. Слідчий Воропаєв відкрито сказав мені: час працює не на вас, труп розкладається. Я не хочу особливих умов, лише хочу, щоби все відбувалося за законом. Я вимагаю віддати мені тіло сина негайно", — сказала жінка.

Як відомо, у п'ятницю, 16 лютого, у Росії заявили, що опозиціонер Олексій Навальний помер у тюрмі після прогулянки. 17 лютого прес-секретар російського опозиціонера Кіра Ярмиш підтвердила його смерть і заявила, що Навального убили. Згодом Ярмиш написала, що адвокат та мати Навального приїхали до салехардського моргу, але він виявився зачиненим, хоча у колонії запевняли, морг працює, і тіло опозиціонера там.

Нагадаємо, що мати російського опозиціонера Олексія Навального Людмила 20 лютого записала відеозвернення до Володимира Путіна з вимогою віддати їй тіло сина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 19:57