Фото: Дмитро Кулеба\X

"Ідеться про справедливість": Кулеба прокоментував зупинку видачі паспортів чоловікам за кордоном

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає справедливим призупинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном

Про це він повідомив під час спільної прес-конференції з очільником МЗС Литви Байбою Браже, пише LIGA.net.

Кулеба наголосив, що всі чоловіки призовного віку, які виїхали за кордон після початку повномасштабної війни, отримували тимчасовий захист і соціальні виплати через те, що вони є громадянами України.

"Моїм завданням як дипломата є захист українців за кордоном, і я буду це робити. Але як я вже згадував, ідеться про справедливість. Справедливість у відносинах між українськими чоловіками за кордоном і українськими чоловіками в Україні. І справедливість у відносинах між державою Україна та громадянином України", — сказав він.

Раніше, а саме 23 квітня, українські консульства оголосили про призупинення надання послуг чоловікам призовного віку. Тепер військовозобов'язані чоловіки зможуть лише оформити документи для повернення до України.

Згідно з документом, надання послуг припиняють з урахуванням пунктів 6 і 16 частини першої статті 8 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" у зв’язку з широкомасштабною збройною агресією РФ проти України.

Нагадаємо, що 17 квітня народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський заявив, що українцям, які перебувають за кордоном, не вручатимуть повістки під час оновлення військово-облікових даних для отримання консульських послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.04.2024 01:34