Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС України

Кулеба звернувся до українців, які виїхали під час війни до країн Євросоюзу

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що українці, які виїхали з країни під час повномасштабного вторгнення Росії, можуть повертатися. Це потрібно для того, аби допомогти захищати Батьківщину.

Про це Дмитро Кулеба сказав в інтерв’ю ірландському виданню The Irish Times.

Міністр подякував Ірландії, яка прихистила понад 100 тисяч українців від початку повномасштабного вторгнення та надала десятки мільйонів євро гуманітарної допомоги. Ця країна постійно підтримувала Україну.

"Ми поважаємо індивідуальний вибір кожної людини, але ми також закликаємо всіх українців, які виїхали з країни з початку повномасштабного вторгнення, розглянути можливість повернення додому", — додав Кулеба.

Він додав, що розуміє: деякі люди не можуть мати такого вибору через стан здоров'я чи інші особисті обставини.

"Але тих, хто має вибір, ми запрошуємо повернутися та допомогти Україні боротися та вижити своїм безпосереднім особистим внеском", — пояснив він.

За оцінками експертів, від початку повномасштабного російського вторгнення з України виїхали шість мільйонів людей, більшість із них — до Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше в колонці для Politico Кулеба написав, що конфіскація заморожених російських активів є не лише справедливою, але й законною. Тим паче, що ці кошти можуть перекрити значну частину витрат на відновлення та оборону України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.02.2024 07:16