Фото: МЗС

Кулеба закликав заборонити експорт боєприпасів до країн Європи, крім України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що необхідно заборонити експорт боєприпасів з європейських країн в інші країни, окрім України.

В інтерв'ю виданню Redaktions Netzwerk Deutschland очільник МЗС розповів, що на сьогодні в української армії є гостра нестача боєприпасів. Відтак, всі снаряди мають бути направлені на допомогу Україні.

"Усі контракти на експорт боєприпасів, вироблених у Європі, до третіх країн мають бути припинені, і всі такі боєприпаси мають бути відправлені до України. Кожен патрон, виготовлений у Європі, має слугувати меті захисту Європи", — заявив міністр.

Водночас Кулеба зауважив, що нагадує партнерам про необхідність забезпечення ЗСУ боєприпасами при кожній зустрічі чи перемовинах.

"Вони всі знають про це і зробили помилки, які визнають. Вони пізно вирішили нарощувати власне виробництво, укладати довгострокові контракти та запускати нові виробничі лінії. На жаль, зараз ми розплачуємось за ці помилки", — додав очільник МЗС.

Як відомо, українські захисники відчувають дефіцит артилерійських снарядів, що прямо впливає на ситуацію на фронті. Зокрема, нещодавно українським захисникам довелося відступити з Авдіївки на тлі дуже складної ситуації навколо міста.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що Київ не втратив би Авдіївку, якби союзники вчасно передали артилерійські снаряди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 10:17