Фото: armyinform.com.ua

Україна не втратила б Авдіївку, якби вчасно отримала всі необхідні боєприпаси, — Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Збройні сили України втримали б під своїм контролем зайняті в Авдіївці позиції, якби вчасно отримали від партнерів обіцяні артилерійські боєприпаси.

У коментарі CNN очільник МЗС наголосив, що саме дефіцит озброєння в українських військових призвів до того, що ЗСУ довелось відступити з Авдіївки. 

"Місто Авдіївка не було б втрачене, якби Україна "отримала всі артилерійські боєприпаси, необхідні для його захисту", — заявив Кулеба.

Водночас Кулеба зауважив, що українським військовослужбовцям "потрібно віддати належне" за те, що попри все вони вистояли проти Росії.

"Але причина, через яку їм доводиться жертвувати собою і померти, полягає в тому, що хтось все ще обговорює рішення. І я поважаю внутрішню політику і не буду в неї втручатися, але я просто хочу, щоб усі пам’ятали, що кожен день дебатів в одному місці означає ще одну смерть в іншому місці", — сказав Кулеба.

Міністр також зазначив, що поки "хтось все ще обговорює рішення" українці щодня жертвують своїми життями. Він додав, що ухвалення допомоги на законодавчому рівні важливе, але для того, щоб відправити речі на фронт, потрібен час.

"І поки це рішення ще не ухвалене, плюс врахуйте логістику, весь цей час наші солдати будуть жертвувати своїми життями на передовій, тримаючи оборону проти сил Росії, що переважають... Я поважаю внутрішню політику США і не буду в неї втручатися, але я просто хочу, щоб усі пам'ятали, що кожен день дебатів в одному місці означає ще одну смерть в іншому місці", — пояснив Кулеба.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення Росією міста. Ворожі війська займаються перегрупуванням та проводять операції із зачистки населеного пункту.

Водночас британські розвідники вважають, що найближчими тижнями війська країни-агресорки, ймовірно, намагатимуться розширити свій територіальний контроль за межі Авдіївки Донецької області. Проте у ворога навряд вистачить для цього сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 20.02.2024 23:15