Фото ілюстративне. Джерело: kremen.today

Купівля та продаж авто через "Дію": міністр Федоров розповів про нову послугу та чи проводитимуть реєстрацію сервісні центри МВС

З понеділка, 16 жовтня, розпочався запис на бета-тестування нової послуги щодо реєстрації авто через застосунок "Дія". Громадянам не потрібно буде витрачати час на відвідування сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

"Це нова абсолютно послуга, яка також є революційною з точки зору зручності, адже буде можливість придбати або продати авто через "Дію". Громадянам не потрібно буде ходити в сервісні центри Міністерства внутрішніх справ", — зазначив він.

До того ж, наголосив посадовець, послуга має антикорупційний ефект, оскільки не потрібно буде сплачувати комусь хабар, щоби в черзі купити місце, або за інші послуги.

Як відбуватиметься купівля-продаж авто через "Дію"?

Федоров зауважив, що зараз відбувається бета-тестування послуги. Коли вона запрацює повноцінно, потрібно буде лише мати застосунок "Дія" на смартфоні, авто, яке продається, а все інше можна зробити досить швидко.

Автомобільні номери громадяни отримуватимуть поштою.

"Тобто не потрібно буде йти до сервісних центрів МВС окремо для цього", — додав міністр.

Чи можна буде продавати-купувати авто через сервісні центри МВС?

Окремо Федоров додав, що громадяни все ж зможуть продавати та купувати авто через сервісні центри МВС.

"Завжди існуватиме альтернатива офлайн. Тому що у деяких людей немає смартфона, або хтось не використовує технології, але, я сподіваюся, що відбудеться розвантаження центрів МВС, і 80% користуватимуться цими послугами в дії", — підсумував міністр

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявляв, що у вересні процес купівлі-продажу автомобілів переведуть у цифровий варіант у "Дію". Він також анонсував скасування обов'язкової технічної експертизи: вона проводитиметься лише за першої реєстрації автомобіля та за бажанням покупця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.10.2023 05:41