Фото: Pixabay

Курс валют на 26 жовтня: скільки коштують долар і євро

Національний банк України на четвер, 26 жовтня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 36,53 гривні. Тобто гривня зміцнилася на п'ять копійок у порівнянні з попереднім днем.

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Відомо, що 25 жовтня офіційний курс становив 36,58 гривні за один долар. При цьому на міжбанківському валютному ринку України до 16:00 котирування гривні до долара встановилося на рівні 36,54-36,56 гривні за долар.

У четвер офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 38,62 гривні за один євро. Тобто гривня зміцнилася на 29 копійок у порівнянні з попереднім показником. У середу офіційний курс гривні до євро становив 38,91.

Скріншот НБУ

Нагадаємо, Національний банк з 3 жовтня впровадив керовану гнучкість обмінного курсу. Новий режим посилить стійкість української економіки та валютного ринку. Офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ.

В установі наголошують, що новий курсовий режим посилить стійкість української економіки та валютного ринку та зменшуватиме ризики накопичення валютних дисбалансів, які може генерувати тривале утримання фіксованого курсу. Також керована гнучкість офіційного курсу стане важливою передумовою для повернення до інфляційного таргетування в майбутньому.

Додамо, за попередніми оцінками експертів, середній офіційний курс долара в Україні за підсумками 2024 року становитиме 41,1 гривні за долар. Проте невідомо, як чітко все буде розвиватися на валютному ринку, адже зараз є багато факторів, на які не можна вплинути та спрогнозувати курс найближчим часом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 26.10.2023 06:13