Фото: Міноборони

Латвія передала Україні обладнання для забезпечення ЗСУ зв'язком на 100 тисяч євро

Латвія в межах IT-коаліції передала Збройним силам України комунікаційне обладнання на суму близько 100 тисяч євро. Воно має забезпечити військові бригади зв'язком на тактичному рівні.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Завдяки нашим партнерам продовжуємо закривати потреби наших підрозділів на тактичному рівні. Вдячна нашому партнеру за своєчасну підтримку", — заявила заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, нова партія обладнання від Латвії допоможе військовим у налагодженні зв’язку на лінії фронту.

Минулого місяця Латвія вже передавала ноутбуки в межах ІТ-коаліції для модернізації процесів логістичного забезпечення та розгортання системи на базі SAP.

Варто зазначити, що 11 квітня Україна та Латвія підписали двосторонню безпекову угоду. Згідно з документом, країна надаватиме Києву військову допомогу на 0,25% ВВП щороку. 

Нагадаємо, на початку квітня ВР повідомила, що Латвія надасть майже 10 мільйонів євро на відбудову України та підтримку Збройних сил України. Уряд цієї балтійської держави затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні на 2024 рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 19:08