Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Верховної Ради України

Латвія погодила новий пакет допомоги Україні: на що підуть гроші

Латвія надасть майже 10 мільйонів євро на відбудову України та підтримку Збройних сил України. Уряд цієї балтійської держави затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Там зазначили, що 5,3 мільйона євро скерують на відбудову України. Ще 4,3 мільйона євро уряд Латвії надав на підтримку Збройних сил України через Європейський фонд миру.

Зокрема, у повідомленні наголосили, що Латвія опікується відновленням та відбудовою Чернігівської області.

"Урядовий план на цей рік передбачає реконструкцію об’єктів соціальної інфраструктури області, психологічну допомогу жінкам, цифровізацію, консультації з територіального планування та щодо інтеграції в ЄС. Дякуємо, Латвіє!» — заявила віце-спікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Раніше з’являлася інформація, що Латвія готує новий пакет допомоги Україні, що включає гаубиці, боєприпаси й інше. Також країни підписали угоду про військову співпрацю, зокрема, щодо виробництва дронів.

Як відомо, 14 березня Україна розпочала переговори з Латвією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. Ці перемовини ще тривають, але ніхто не сумнівається в успішному їх завершенні.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш заявив у коментарі виданню The Telegraph, що, навіть коли російський диктатор Володимир Путін зійде з політичної сцени, імперські амбіції Росії продовжуватимуть загрожувати Європі. Зараз вони руйнівним чином проявляються в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.04.2024 12:19