Фото: Офіс президента

Україна почала переговори з Латвією щодо безпекової угоди

У четвер, 14 березня, Україна розпочала переговори з Латвією щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. 

Про це повідомив Офіс президента.

"Українську делегацію, відповідно до указу Президента України, очолює керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак. Сьогоднішні переговори провів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква. До складу делегації також увійшли представники Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України тощо", — йдеться у повідомленні.

У ході перемовин сторони окреслили зміст угоди, її ключові елементи й тематичні блоки. До того ж було узгоджено графік подальших переговорів.

В Офісі президента зазначили, що на даний час Україна веде подібні перемовини з вісьмома країнами: США, Японією, Румунією, Норвегією, Іспанією, Грецією, Фінляндією, Латвією та ЄС.

Водночас уже підписано сім безпекових угод з такими партнерами: Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією та Нідерландами.

"Завданням України залишається, щоб кожна така угода зміцнювала нашу державу, наближала перемогу та додавала сили міжнародному праву й правопорядку", — наголосили в ОП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Естонія планує підписати з Україною угоду про гарантії безпеки в межах декларації лідерів "Групи семи". Вона була ухвалена на саміті НАТО у Вільнюсі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2024 21:36