Кріш'яніс Каріньш. Джерело: Valsts kanceleja / Edmunds Brencis

У Латвії пояснили, чи загрожуватиме Росія Європі після Путіна

Навіть коли російський диктатор Володимир Путін зійде з політичної сцени, імперські амбіції Росії продовжуватимуть загрожувати Європі. Зараз вони руйнівним чином проявляються в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Кріш’яніс Каріньш у коментарі виданню The Telegraph.

"Європі доведеться мати справу з небезпечною Росією на тривалий час, а імперіалістичні амбіції Російської Федерації переживуть Путіна", — зазначив він.

За його словами, Європі ще довго доведеться мати справу з проблемною та небезпечною Росією.

"Навіть після закінчення цієї війни — а всі війни зрештою закінчуються — ми все одно матимемо проблему в Росії, яка не буде безпосередньо пов'язана з правлінням Путіна", — наголосив Каріньш.

На думку міністра, смерть російського опозиціонера Олексія Навального в колонії минулого місяця та фіктивні президентські вибори у Російській Федерації цими вихідними лише підкреслюють цей суворий факт.

"Ми не бачимо жодних ознак того, що в Росії є якийсь рух, який би висунув лідера, що сповідує просвітницькі та ліберальні ідеї. У найближчому майбутньому цього взагалі не передбачається", — зауважив латвійський міністр.

Каріньш акцентував, що саме постійна загроза зі Сходу вимагає від НАТО сильної та прозорої політики стримування.

"Немає жодного уявлення про те, що країни Балтії можуть стати наступними. Але якщо Росія вдереться в одну з балтійських країн, тоді вона фактично нападе на НАТО", — підсумував Каріньш.

Нагадаємо, вчора відомий дипломат Валерій Чалий спрогнозував, що Росія готується атакувати країни НАТО наприкінці 2024 року. Північноатлантичний альянс не встигне підготуватися до війни з Російською Федерацією до кінця цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.03.2024 17:18