Фото: соцмережі

Латвія передасть Україні систему ППО малої дальності, — міністр оборони

Україна може отримати від уряду Латвії систему протиповітряної оборони малої дальності. У такий спосіб Рига хоче зробити свій внесок у безпеку Києва.

Таку заяву зробив міністр оборони Латвії Андріс Спрудс. Посадовець наголосив, що у деяких країн є американські системи Patriot.

"Але йдеться не тільки про системи Patriot. Вони, звичайно, дуже важливі, на цьому також наголосили наші українські партнери. Але якщо ми говоримо про протиповітряну оборону, то доволі широкий спектр різних систем ППО", — наголосив міністр.

Спрудс заявив, що Латвія готова зробити свій внесок в українську протиповітряну оборону.

"Ми говоримо про багаторівневий підхід, так що, звичайно, це буде ППО малої дальності", — додав міністр оборони Латвії.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 квітня, відбулося термінове засідання Ради Україна — НАТО за участі міністрів оборони Альянсу та президента України Володимира Зеленського. Зокрема, Володимир Зеленський на засіданні Ради Україна — НАТО озвучив пріоритетні запити України. Зокрема, він заявив, що нашій державі "потрібно сім систем протиповітряної оборони Patriot".

Своєю чергою федеральний уряд Німеччини оголосив про запуск ініціативи з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 14:03