Фото: armyinform.com.ua

Латвія посилює кордон з Білоруссю: названо причину

Латвія з 15 серпня мобілізує додаткових прикордонників для посилення кордону з Білоруссю. Це пов'язано із провокованою мігрантською кризою та гібридними загрозами з боку РБ.

Про це повідомила Державна прикордонна охорона Латвії.

Прикордонна охорона служба припинила надавати відпустки співробітникам, а також викликала на роботу тих, хто перебував у відпустці, йдеться у повідомленні служби.

Рішення ухвалили "у зв'язку з гібридною загрозою, що швидко зростає, на латвійсько-білоруському державному кордоні". У ДПО зазначили, що 14 серпня 96 людей намагалися незаконно перетнути кордон (проти 76 осіб протягом 13 серпня, зазначає видання LSM).

Прикордонна служба наголосила, що влада Білорусі активніше бере участь "в організації потоку нелегальних мігрантів".

Прикордонна охорона запросила додаткову підтримку у національних збройних сил та державної поліції. Як повідомив голова прикордонної охорони Гунтіс Пуятс, збройні сили погодилися надати додаткові ресурси. У збройних силах Латвії підтвердили, що допомагатимуть прикордонникам припиняти спроби нелегальної міграції.

Нагадаємо, в українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.08.2023 00:41