фото: uagit.tv

Лікарні переповнені пораненими рашистами: Генштаб озвучив головну проблему окупантів

Збройні сили України продовжують завдавати нищівних втрат ворогу. Наша авіація завдала 18 ударів по місцях базування ворога та чотири – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також українські військові збили два розвідувальні БпЛА "Орлан-10" та "Мерлін-ВР".

Про це повідомляє Генеральний штабу ЗСУ на сторінці Facebook.

Противник щодня зазнає втрат у розв’язаній ним війні. За наявною інформацією, понад 300 поранених окупантів знаходяться на лікуванні тільки у хірургічному відділені міської лікарні Старобільська Луганської області.

Для надання медичної допомоги війська РФ використовують не лише медичні заклади тимчасово захоплених населених пунктів Херсонської області, які вже переповнені, а й обладнують дитячі садочки під польові шпиталі. Також, у центральній лікарні населеного пункту Нижні Сірогози замінено усіх лікарів, там тепер лікують лише особовий склад російських окупаційних військ.

Схожа ситуація склалась і у Каланчаку, де місцевих лікарів звільнили, а на їх місце привезли медичний персонал із Криму. Приходити до лікарні місцевим жителям заборонено.

Також підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та два райони зосередження і склад боєприпасів окупантів.

Атаки окупантів

Протягом доби противник завдав 7 ракетних (3 з яких по містах Краматорськ і Гуляйполе) та 15 авіаційних ударів. Також ворог здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Нікополя.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Новоселівське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Білогорівка, Роздолівка, Васюківка, Красна Гора, Ягідне, Бахмут, Предтечине, Водяне і Мар’їнка Донецької області.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки радять українським військовим поки що утриматися від нового наступу на фронті. Високопосадовці США закликають Україну дочекатися поки надійде остання партія військової допомоги від Америки.

До слова, міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що у російської армії наразі величезні проблеми на полі бою. Адже окупанти зазнали серйозних бойових втрат, також вичерпуються і запаси боєприпасів.

До того ж Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 2,5 мільярда доларів. Він містить сотні бронетехніки, критично важливу підтримку для протиповітряної оборони України та інші важливі засоби.

Війна, 21.01.2023 07:35