Фото: VMSU.info

Ліквідація російського корабля "Новочеркаськ" у Криму: з'явилися нові деталі вдалої операції

Вночі 26 грудня українські воїни атакували десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у районі Феодосії. Удар було завдано крилатими ракетами.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Зазначається, що ворожий корабель було обстріляно близько 02:30. Авіація Повітряних сил атакувала судно крилатими ракетами.

"26 грудня тактична авіація Повітряних сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" в районі Феодосії. Результат — "на ліцо", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про корабель "Новочеркаськ"

Корабель побудований на верфі у Гданську (Польща) (заводський № 775/24). Спущений на воду 17 квітня 1987 року. Призначений для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів. Здатний транспортувати різні види бронетехніки.

З 7 серпня по 15 листопада 2009 року корабель брав участь у навчаннях "Захід-2009", здійснивши у складі з'єднання кораблів Чорноморського флоту перехід за маршрутом Севастополь-Балтійськ-Севастополь.

У серпні 2012 року брав участь в активації Чорноморської військово-морської групи оперативної взаємодії "Блексифор". У вересні 2013 року виконував завдання щодо планів оперативного командування в Середземному морі.

Станом на 2022-й БДК "Новочеркаськ" входив до складу 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського Флоту.

24 березня 2022 отримав пошкодження внаслідок обстрілу в порту Бердянська під час російського вторгнення в Україну, загинуло три члени екіпажу. Тоді ж було потоплено корабель "Саратов".

Нагадаємо, 24 грудня в Севастополі зранку прогримів потужний вибух. За словами очевидців, перед цим було чутно звук, схожий на шум ракети.

Також 20 грудня стало відомо про потужний вибух у районі населеного пункту Чорноморське на заході Криму. Тоді ж "прилетіло" по центру дальнього космічного зв'язку Повітряно-космічних сил Росії.

10 листопада у Криму було уражено десантні кораблі російських окупантів. Атаковані судна рашистів пішли на дно. За повідомленнями Головного управління розвідки, йшлося про катери проекту 11770 (класу "Серна").

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 08:55