Колаж TrueUA

Ліквідація спалаху гепатиту А на Вінниччині: в області припинено режим "надзвичайної ситуації"

У вівторок, 12 грудня, на Вінниччині припинено режим "надзвичайної ситуації" у зв'язку зі спалахом гепатиту А. Він був оголошений 30 жовтня 2023 року.

Про це повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

"Сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС прийнято рішення про припинення дії режиму "надзвичайної ситуації" на території Вінницької області. Зробив зауваження профільним службам, чиї  дії або бездіяльність призвели до масового спалаху гепатиту А", — написав він у Facebook.

Борозов наголосив, що необхідно розробити "дорожню карту" з чітким алгоритмом дій усіх структур, а також уповноважених осіб, які відповідають за кожен етап реагування на подібні ситуації.

"Це необхідно. Оскільки  на початку епідемії ми не отримали своєчасно інформацію про спалах, що призвело до втрати часу вкрай необхідного для ефективного проведення епіддослідження", — підкреслив він.

За його словами, станом на 12 грудня 30 захворілих доліковується стаціонарно. Вони виходять із стадії загострення і будуть виписуватися. Також Борзов запевнив, що небезпека щодо захворюваності минула, але медичне спостереження за контактними особами у вогнищах гепатиту А продовжується.

Фото: Facebook Сергія Борзова

Фото: Facebook Сергія Борзова

Нагадаємо, 8 грудня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у Вінницькій області ліквідовано спалах Гепатиту А. Проте, поодинокі випадки захворювань ще можуть виявлятися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.12.2023 17:16