Зустріч у Львові. Джерело: МВС України

Литва надасть кошти на металошукачі в українських школах

Уряд Литви запланував надання 400 тисяч євро на встановлення в українських школах. Також частина коштів спрямують на реабілітацію українських військових металодетекторами.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

У Львові міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зустрівся з міністрами внутрішніх справ країн Балтії, щоб обговорити питання безпеки України на тлі посилення атак Росії на цивільну та критичну інфраструктуру.

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте під час зустрічі повідомила, що її країна готова надати 400 тисяч євро на закупівлю металодетекторів для навчальних закладів, а також на реабілітацію українських військових.

"Це чудова можливість побачити на власні очі все, що відбувається у вашій країні, включно зі злочинами російської армії у ваших колись мирних містах і селах. Будьте певні, що ми підтримуємо вас і стоїмо на вашому боці у час, коли ви боретеся за наші спільні цінності", — заявила Білотайте.

Литва залишається серед найбільших прихильників України у світі за часткою ВВП, а двостороння допомога Україні становить 1,5% ВВП. Крім того, частка Литви в підтримці України ЄС становить ще 0,5% ВВП країни.

Раніше цього року Литва пообіцяла надати Україні довгостроковий пакет підтримки в розмірі 200 мільйонів євро (приблизно 215 мільйонів доларів) і пообіцяла продовжувати підтримувати країну.

Нагадаємо, що 11 квітня президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Литви Гітанасом Наусєдою. Зустріч відбулася у межах робочого візиту до Литви для участі в дев'ятому саміті Ініціативи трьох морів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.04.2024 08:14