Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Лізуть колонами, застосовуючи велику кількість бронетехніки": росіяни намагаються захопити Часів Яр

Російські загарбники наступають колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки. Ворог намагається взяти місто під свій контроль.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"Противник не полишає спроб й активізував зусилля зі спроби заволодіти містом Часів Яр, продовжує наступальні дії на схід від міста. Українські захисники роблять усе можливе, щоб відтіснити російських окупантів. Останнім часом окупанти лізуть колонами на місто, застосовуючи велику кількість бронетехніки, але ці спроби безуспішні, адже ще на підході Сили оборони зустрічають їх вогнем, а залишки, що змогли дістатися околиць, просто добивають", — сказав Волошин.

За словами речника, рашисти штурмують Часів Яр у районі кварталу Новий і мікрорайону Канал. Також окупанти намагалися атакувати позиції ЗСУ в напрямку Іванівського, Кліщіївки, Андріївки.

"Окупанти застосовують не тільки піхотні підрозділи, а все частіше застосовують механізовану складову: танки та бойові броньовані машини", — наголосив Волошин.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки повідомило, що російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 04.06.2024 18:40