Фото: росЗМІ

Лукашенко дозволив військовим стріляти по мирному населенню — указ

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко офіційно дозволив своїм військовим стріляти по мирному населенню з вогнепальної зброї.

Про це йдеться у відповідному указі самопроголошеного президента Білорусі.

Згідно з документом, відтепер військовослужбовці мають право застосовувати фізичну силу, спеціальні засоби, бойову та спеціальну техніку, зброю з урахуванням обстановки, характеру злочину, адміністративного правопорушення та особи винного відповідно до вимог загальновійськових статутів.

При цьому особі, щодо якої можуть бути застосовані вище перелічені заходи, необхідно роз’яснити, що це можливо, і дати час для "виконання вимог законодавства". Винятком є ​​випадки, коли "зволікання створює пряму загрозу життю військовослужбовця чи інших громадян або може призвести до інших тяжких наслідків".

Варто зауважити, що раніше білоруське законодавство передбачало, що застосування сили військовослужбовцями тягнуло за собою відповідальність, встановлену правовими актами.

Нагадаємо, Республіка Білорусь внесла зміни до своєї нової військової доктрини, розмістивши пункт про можливе використання тактичної ядерної зброї. Такі дії режиму Лукашенка відображають надання Росією цього виду озброєння Мінську у 2023 році.

Раніше повідомлялось, що у січні білоруські військові вирушили на навчання до Росії, де перейматимуть досвід російських окупантів у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.02.2024 22:02