Фото: Державне бюро розслідувань

Львівський бізнесмен за $500 тисяч намагався підкупити одного з керівників ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали львівського бізнесмена, який намагався підкупити одного з керівників Державного бюро розслідувань за 500 тисяч доларів США.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що затриманий підприємець зі Львова був одним з найбільших постачальників Міністерства оборони. За хабар у 500 тисяч доларів США, який пропонувався одному із керівників Головного слідчого управління ДБР, ділок очікував певний зиск. А саме - сприяння у питанні поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Відомо, що компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони України одягу на суму понад 1,5 мільярда гривень. Бюро порушило кілька місяців тому кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України. 

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України. 

"Правоохоронці виявили повне невиконання шість контрактів. Щонайменше за сімома договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов'язань. Це призвело до збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання", йдеться у повідомленні.

Аналіз зовнішньоекономічних контактів та митних документів вказаних підприємств, виявив факти завищення вартості товарів, поставлених для МОУ. Перевіряється причетність до оборудок колишніх посадовців Міноборони, які не проводили жодних юридичних дій для забезпечення виконання або розірвання договорів.

За попередніми оцінками сума збитків може сягати понад 1 млрд грн. Досудове розслідування триває. Фігуранту справи загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, на Вінниччині працівники ДБР у співпраці зі Службою безпеки України та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримали директора однієї з Філії Центрального лісового Офісу ДСГП "Ліси України". Його підозрюють у розкраданні державної деревини на мільйони гривень та хабарництві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.12.2023 16:03