Фото ілюстративне зі соцмереж

Львівщину атакували понад 10 ракет: в ОВА розповіли деталі ранкового масованого обстрілу

У понеділок, 26 серпня, російські терористи масовано обстріляли різні регіони України. Зокрема, на Львівщині було уражено кілька енергетичних об'єктів.

Про це розповів перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик, передає "Суспільне".

За його словами, основною ціллю ворога під час ранкової атаки були об'єкти енергетичного сектору. На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з людей не постраждав.

"На цей момент ситуація стабільна і контрольована. Основний акцент — це об'єкти енергетичного сектору. Їх було декілька, з широкою географією по всій області. Як наслідок, різний рівень руйнувань і пошкоджень", — зазначив він.

Годик додав, що станом на цей час енергетики Львівської області працюють над відновленням електропостачання, де його немає. Ситуація наразі не кризова, тому на Львівщині не будуть розгортати пункти незламності. У випадку більш тривалих відключень застосовуватимуть генератори. Також посадовець додав, що перебоїв з водопостачанням для населення не буде.

Загалом, за словами начальника Львівської ОВА, область атакували понад десять ракет. Внаслідок ворожого обстрілу були пошкоджені лише об'єкти критичної інфраструктури.

Масована ракетна атака 26 серпня: деталі 

Російські окупанти з ночі атакували Україну дронами, а вранці випустили ракети. Вибухи лунали у низці регіонів — на Вінниччині, Хмельниччині, Львівщині, Івано-Франківщині у Харкові, Кривому Розі, Кропивницькому, Дніпрі тощо. 

У Запорізькому районі росіяни завдали удару поряд із приватним будинком — там загинув чоловік.

У Луцьку ворог поцілив по багатоквартирному будинку й обʼєкту інфраструктури. 

На Львівщині було уражено кілька енергетичних об'єктів. На щастя, внаслідок обстрілу ніхто з людей не постраждав.

У Рівному окупанти атакували енергетичні об'єкти. 

На Дніпропетровщині внаслідок масованої ракетної атаки окупантів загинув чоловік.

На Полтавщині зафіксовано влучання в промисловий об’єкт. Травмовано п'ятеро людей. Також уламками БпЛА пошкоджено приватний будинок в Лубенському районі. Поранено жінку, яка в ньому проживала. 

На Київщині пошкоджено два енергетичних об’єкти. Також внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей руйнувань зазнали 22 приватних будинки, один — знищено повністю. Частково зруйновані складське приміщення, гаражі, три авто.

Нагадаємо, радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко заявив під час брифінгу в Media Center Ukraine, що після комбінованої атаки по низці регіонів України електропостачання відключили через два фактори.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 14:33