Фото ілюстративне зі соцмереж

Одна з наймасованіших атак: в "Укренерго" назвали два фактори, через які сьогодні вимикали світло

У понеділок, 26 серпня, російські окупанти комбіновано атакували низку регіонів України. Електропостачання в країні відключили через два фактори.

Про це розповів радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради "Укренерго" Юрій Бойко під час брифінгу в Media Center Ukraine. Він наголосив, що ворожу атаку 26 серпня віднесуть до однієї з наймасовіших.

"Ворог застосував комбіновану ракетну атаку по усій території України. Повідомлення про вибухи та роботу ППО надходили з багатьох регіонів країни, а згодом деякі області та чимала кількість споживачів залишилася без електропостачання", — зазначив Бойко.

Він запевнив, що певна частина українців залишилася без світла через російські удари по критичній інфраструктурі України, а інша — через превентивні заходи безпеки з боку енергетиків.

"Інформацію про масштаби пошкоджень інфраструктури країни оприлюднять згодом, коли фахівці зможуть оцінити наслідки ворожого обстрілу", — наголосив радник прем’єр-міністра України.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко зазначав, що ситуація з електроенергією в Україні через масований ракетний удар окупантів залишається складною. Енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки.

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки виникли проблеми з енергопостачанням у багатьох регіонах України. Спочатку з’явилася інформація про перебої зі світлом у Києві й Одесі, а потім і в інших населених пунктах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.08.2024 12:19