Мадуро заявив, що готовий сісти за стіл переговорів з опозицією

30 СІЧНЯ 2019 12:21

Лідеру венесуельської опозиції Хуану Гуайдо заборонили виїжджати за межі країни, а також заблокували доступ до його банківських рахунків. Таке рішення прийняв Верховний суд Венесуели у вівторок, повідомляє Euro News.

Опозиціонер, в свою чергу, не висловив великого подиву в зв'язку з судовою ухвалою:

«Я не виключаю можливості тюремного ув'язнення, але я не хотів би, щоб це сприйняли буквально. У цьому немає нічого нового з боку чинного режиму, влада не в змозі дати відповідь, в якому потребує венесуельський народ, режим здатний відповідати тільки репресіями.»

США у відповідь на цей крок заявили про «серйозні наслідки для тих, хто заподіє опозиційному політику шкоду».

Раніше генеральний прокурор Венесуели повідомив про початок попереднього розслідування стосовно Гуайдо через протести, в яких загинули не менше 40 людей.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав військових до підпорядкування:

«Як головнокомандувач, я веду війська в битву, яку ми зараз ведемо. Я розраховую на повну відданість всіх армійських частин, дисципліну і на ваше підпорядкування наказам».

 

Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента Венесуели 23 січня. На цій посаді його визнали США, Аргентина, Канада, Перу, Колумбії і ряд інших країн.

Вранці в середу стало відомо, що президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив про бажання сісти за стіл переговорів з опозицією за участю міжнародних посередників.

Світ, 30.01.2019 12:21