Фото: МАГАТЕ

МАГАТЕ проводить заміну експертів в Україні: названо причину

Цього тижня на Чорнобильській атомній електростанції відбулась ротація персоналу МАГАТЕ. Найближчим часом відбудеться зміна експертів й на інших АЕС в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МАГАТЕ.

"З січня цього року МАГАТЕ також має постійну присутність на всіх атомних електростанціях України — на Хмельницькій (ХАЕС), Рівненській (РАЕС), Южно-Українській (ЮУАЕС) та Чорнобильській (ЧАЕС)", — йдеться у повідомленні.

У МАГАТЕ повідомляють, що, попри труднощі, АЕС продовжують дотримуватися графіку роботи та дозаправлення паливом. Експерти також підтвердили відсутність проблем, пов'язаних із ядерною безпекою станом на 20 липня на всіх українських АЕС.

Нагадаємо, Російська Федерація зібрала на Запорізькій АЕС кілька тисяч озброєних окупантів. Вороги перетворюють станцію на військову базу.

Також в МАГАТЕ повідомляли, що Запорізьку атомну електростанцію вперше за чотири місяці під'єднали до резервної лінії електропередач. Проте ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою.

Раніше повідомлялось, що "Енергоатом" застрахував усі чотири атомні станції України від ядерного інциденту на понад п'ять мільярдів гривень. Згідно з договором, страховка щодо Запорізької АЕС надається після звільнення станції від російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 06:27