Фото: РИА Новости

Ядерна небезпека: у МАГАТЕ оцінили ситуацію навколо Запорізької АЕС

У районі Запорізької атомної електростанції постійно лунають вибухи. Ситуація стає все більш непередбачуваною.

Таку заяву зробив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі, пише МАГАТЕ.

Він повідомив, що його експерти навколо ЗАЕС постійно чують вибухи, в тому числі й 5 травня.

"Загальна ситуація в районі Запорізької АЕС стає все більш непередбачуваною та потенційно небезпечною. Я вкрай стурбований реальними загрозами ядерної безпеки та безпеки, з якими стикається АЕС. Ми повинні діяти зараз, щоб запобігти загрозі важкої ядерної аварії та пов'язані з нею наслідки для населення та навколишнього середовища. Цей великий ядерний об'єкт має бути захищеним", — заявив Гроссі.

Нагадаємо, змін в ситуації навколо тимчасово окупованої Запорізької АЕС немає. Заяви пропагандистів щодо повної зупинки роботи Запорізької атомної електростанції не відповідають дійсності.

Також 2 травня представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими військами бойової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблока №4 ВП "Запорізька АЕС".

Відомо, що поруч із Запорізькою атомною електростанцією вибухнула міна. Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії, які присутні на ЗАЕС, були змушені сховатися після попередження про ракетну атаку.

Раніше повідомлялось, що окупанти готують попередній план евакуації працівників "Росатому" на захопленій Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі. Працівників вже попередили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2023 08:05