Колаж TrueUA

Магнітні бурі у лютому 2024: в які дні штормитиме найбільше

Другий місяць 2024 року буде досить спокійним з точки зору сонячної активності. Однак, кілька магнітних бур середньої інтенсивності на землян все ж таки чекає. 

Про це повідомляє ресурс Meteoagent.

У четвер, 1 лютого, Землю накриє магнітна буря середньої інтенсивності з K-індексом 4. З 2 по 25 лютого очікуються слабкі магнітні бурі з активністю K-індекс 2 та  K-індекс 3. Далі, 26 лютого, на один день прогнозується середня магнітна буря з K-індексом 4.

В останні дні лютого знову триватимуть слабкі магнітні бурі з активністю, що відповідає K-індекс 2 та K-індекс 3.

 розклад магнітних бур лютий 2024

розклад магнітних бур лютий 2024

розклад магнітних бур лютий 2024

Скріншот з meteoagent.com

Додамо, що геомагнітні бурі класифікуються за рівнем потужності — К-індексу — від показника 2 до 9. Чим вище К-індекс, тим сильніше буря та її наслідки та вплив на людей і техніку.

Майте на увазі, що прогноз може змінитися, оскільки дослідники сонячної активності оновлюють свої дані кожні три години.

Що таке магнітні бурі

Магнітна буря — це обурення геомагнітного поля нашої планети, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Утворюються такі явища, коли з околицями Землі стикаються обурені потоки сонячного вітру, а потім взаємодіють із магнітосферою.

Наслідки магнітних бур

Найбільший вплив магнітних бур відчувають люди похилого віку та ті, що мають хронічні хвороби. Найпоширеніші симптоми — це головний біль, підвищений тиск, прискорений пульс, втома, біль у м'язах, суглобах, іноді — у серці, запаморочення, нудота, загострення хронічних захворювань.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю. Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, у січні 2024 року також була серія магнітних бур. Пік сонячної активності припадав на першу декаду місяця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Lifestyle, 01.02.2024 09:59